گروه فرهنگی مشرق- دومین روز جشنواره فیلم فجر در سالن برج میلاد در حالی با نمایش فیلمهای «گشت ارشاد»، «پنج شنبه آخر ماه» ،‌ «میگرن» ، «گیرنده»، «من و زیبا» و «مادر پاییزی» برای اهالی رسانه به نمایش درآمد که فیلمهای روز اول به گفته اکثر منتقدین چنگی به دل نزد.

اعتراض عوامل «پنجشنبه آخر ماه» به صدای سالن میلاد

کارگردان : ماشاءالله شاهمرادی


خلاصه داستان فيلم:

تعدادی جوان در خانه یکی از دوستانش جمع شده اند تا در یک پارتی شرکت کنند که ناگاه مردی روحانی وارد خانه می شود ....

بازيگران: محمود پاک‌نیت (روحانی)، شبنم قلی‌خانی، علی بکائیان، علی کشوری، سینا سهیلی، لاله کریمی، آلما سعادتی‌فر، سعید توکلی، مجتبی قربانی، سعیده عرب، مسعود ابوسعیدی ، زهرا خضرایی، علی انوریان، ناصر فروغ ، محمد دلگشا با معرفی جواد اصغری



حاشيه نگاري از فيلم:

- دومين فيلم سينمايي كارگردانش بعد از بازي لطيف است.

- فیلم موضوعی اجتماعی و دینی را در یک موقعیت طنز به تصویر می‌کشد.

- از محصولات مركز گسترش سينماي مستند و تجربي است.

- اين فيلم بدون اصلاحيه پروانه نمايش گرفته است.

- محمود پاك نيت در آن نقش يك روحاني را ايفا مي كند.

- فيلمبرداري اين فيلم 20 روز طول كشيده است.

*نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «پنجشنبه آخر ماه» با حضور ابراهیم اصغری(تهیه کننده)، ماشاء الله شاهمرادی زاده(کارگردان)، نازنین مفخم(تدوین گر)، محمود پاک نیت و علی کشوری(بازیگران)، حسین سلطان محمدی(منتقد) و محمود گبرلو(مجری و کارشناس) برگزار شد.

*ابراهیم اصغری با اشاره به این که «پنجشنبه آخر ماه» با سرعت بالایی بازنویسی و ساخته شد، توضیح داد: با توجه به این که بیشتر تولیدات در نیمه دوم سال ساخته می شوند با عجله زیادی فیلمنامه بازنویسی و با بودجه محدودی ساخته شد. زمان بسیار اندکی داشتیم و نهایت تلاش را کردیم تا فیلم به جشنواره برسد.

*مفخم تدوینگر فیلم با انتقاد از صدای سالن گفت: خیلی از کار راضی نیستم و مطمئن هستم با فرصت بیشتر فیلم بهتر و پتانسیل کارگردانی بیشتر نشان داده می شد. با تلاش دوستان در لابراتوار که امسال مدیریت وحشتناکی داشت تلاش شد تا کپی جشنواره به جشنواره برسد.


اعتراض خبرنگاری به عدم پاسخ گویی کارگردان «گشت ارشاد»

تهيه‌کننده، نويسنده و کارگردان: سعید سهیلی

بازيگران: حمید فرخ‌نژاد، جمشید هاشم‌پور، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، نیوشا ضیغمی، سحر قریشی، میرطاهر مظلومی و محسن افشانی

خلاصه داستان فيلم:

سه جوان پایین شهری برای پولدار شدن دست به کارهای خطرناک زده در یکی از این کارها سخت گرفتار و دچار مشکل می شوندو...

حاشيه نگاري از فيلم:

- اين يازدهمين فيلم سينمايي سعيد سهيلي است.

- نام فيلم از همان ابتدا كنجكاوي هاي بسياري درباره فيلم جديد سهيلي به وجود آورد سهيلي درباره اين انتخاب مي گويد: فیلم در مورد جوان هایی است که بی ربط نیست با اتفاقاتی که با حضور گشت ارشاد به وجود آمده است.

- فيلمنامه اوليه متعلق به مهدي ميرزايي است كه توسط سهيلي بارها بازنويسي شده و در نسخه نهايي فقط خط داستاني حفظ شده است .

- پروانه نمايش فيلم به نام "گشت" صادر شد. اما سهيلي در گفتگویی تغيير نام فيلمش را تكذيب كرد: اسم فيلم من همچنان "گشت ارشاد" است و پروانه نمايشي كه من در دست دارم همبه نام "گشت ارشاد" صادر شده. به نظرم تغيير نام فيلم در خبر روابط عمومي معاونت سينمايي تنها يم اشتباه تايپي بوده.

- شنيده مي شد فيلم براي حضور در جشنواره به مشكلاتي خورده اما نهايتا نام فيلم در بخش مسابقه سينماي ايران سي امين جشنواره فيلم فجر اعلام شد.



*نشست خبری فیلم سینمایی «گشت ارشاد» با حضور سعید سهیلی کارگردان، نیوشا ضیغمی بازیگر، محمد نژادیان فیلمنامه نویس و نیما حسنی نسب منتقد سینما برگزار شد.


*سعید سهیلی در رابطه با فیلم گفت: من فقط فیلم را ساخته ام و برای پاسخ گویی در این نشست نیامده‌ام. بین خوب حرف زدن و حرف خوب زدن همیشه فاصله ای وجود دارد و معمولا بسیاری از افراد از عهده هر دوی این کارها بر نمی آیند، چه کارگردان و چه هر فرد دیگری. مشکل بسیاری از فیلمسازان این است که خیلی نمی‌توانند شخصیت‌های منفی یک داستان را پردازش کنند، زمانی که سراغ این شخصیت ها می‌رویم با ممیزی‌های بسیاری همراه خواهیم بود.

*نیما حسنی نسب منتقد فیلم با اشاره به ساختار فیلم اظهار داشت: این یک دست‌ترین فیلم سعید سهیلی از مجموع فیلم های این کارگردان است که شاید به دلیل انتقاداتی است که در فیلم های قبلی به این کارگردان شده است و نتیجه ای جز فاصله گرفتن از روند فانتزی نداشته است.

*«علیرضا اخلاقی» منتقد سینما در گفت و گو با فارس در مورد فیلم سینمایی «گشت ارشاد»، اظهار داشت: به نظر من «گشت ارشاد» فیلمی فانتزی با طنز تلخ است که بن مایه هایی داشت که می توانست بسیار قوی تر، زیباتر و اثرگذارتر شود.

*اخلاقی تصریح کرد: «گشت ارشاد» می توانست در همان سکانس بکش بکش نمایشگاه به اتمام برسد تا طنز تلخ خود را حفظ کند که ما از یک طنز تلخ به تراژدی برسیم اما آنقدر در ادامه شعارزده می شود و پیام های خود را جار می زند که تماشاگر را اذیت می کند.



«میگرن» 15 دقیقه اصلاحیه خورد

نويسنده و کارگردان:
مانلي شجاعي فرد

بازيگران: گوهر خیراندیش، پانته‌آ بهرام، رضا کیانیان، هنگامه قاضیانی، سهیلا رضوی، شاهرخ فروتنیان، هدایت هاشمی، افشین هاشمی، صفا آقاجانی، حسین سلیمانی، مجتبی بی‌طرفان و... نیکی نصیریان، پارسا مشیری، مبیناسادات آتشی (بازیگران کودک)

خلاصه داستان فيلم:

قصه در آپارتمانی می گذرد که در سه واحد این آپارتمان سه نوع زندگی به شکلی موازی در جریان است در هریک از این زندگی ها قصه حول سه جنس مختلف از زندگی می گذرد از نظر سطح فرهنگی که شخصیت های این قصه ها هرکدام درگیرند ....

حاشيه نگاري از فيلم:

- مهران مديري از عوامل اصلي ساخته شدن اين فيلم است قضيه از اين فرار است كه قرار بود مركز گسترش سينماي مستند و تجربي فيلم را تهيه اما اين اتفاق نيفتاد و پيش توليد متوقف شد مانلي شجاعي فر در اين مورد مي گويد: قرار بود در این فیلم آقای مهران مدیری بازی کند وقتی که کار خوابید و به ایشان زنگ زدیم که آن را عنوان کنیم آقای مدیری پرسیدند برای چه این اتفاق افتاد ؟من هم ماجرا را توضیح دادم .و ایشان گفتند که می توانند در تولید این کار به من کمک کنند .صادقانه بگویم که اول این حرف را جدی نگرفتم ولی پس از بازگشت ازسفر ،در دومین جلسه با برادران آقا گلیان به توافق رسیدم وفیلم وارد مرحله پیش تولید شد.

- گوهر خيرانديش در اين فيلم گريم سنگيني دارد.

- ميگرن از موضوع اجتماعي و زنانه برخوردار است.

- حدود 80 درصد از فیلم در سه واحد آپارتمانی در یک ساختمان مي گذرد و قصه سه خانواده را به صورت درهم تنیده و موازی روایت می کند.

- مانلي شجاعي فرد درباره انتخاب اسم ميگرن براي اين فيلم مي گويد: «میگرن» بیماری شایعی در میان افراد جامعه است اما در این فیلم، ما از معنی مجاز ی اش که در درون فیلم مستتر است، بهره برده ایم. پیچیدگی آدم هایی که در این داستان حضور دارند و مشکلاتی که مختص آن ها است، باعث شد تا این نام را برای فیلم مناسب بدانم.

- ميگرن مدتي در انتظار پروانه نمايش بود اما نهايتا با 15 دقيقه اصلاحيه و حذف دو شخصيت فيلم با بازي حسین سلیمانی و تورج فرامرزیان امكان نمايش يافت.




*نشست خبری فیلم میگرن با حضور مانلی شجاعی فر کارگردان، پانته آ بهرام، هنگامه قاضیانی،بازیگران، جهانگیر میرشکاری و خسرو دهقان برگزار شد.

*مانلی شجاعی فرد در ابتدای نشست با ابراز ناراحتی از عدم حضور برادران آقاگلیان در نشست به دلیل نبود هماهنگی برای حضور تهیه کنندگان فیلم گفت: این دو فرد از تهیه کنندگان خوب سینما هستند که همیشه تلاش خود را می کنند تا به بهترین نحو شرایط را برای کار پشت صحنه فراهم می کنند. نبود این دو فرد برای دفاع از فیلمشان بسیار ناراحت کننده است.

*وی با اشاره به اینکه از فیلم 15 دقیقه اصلاحیه خورده و همین زمان باعث شده تا به فیلم لطمه زیادی وارد شود، افزود: با توجه به اینکه این کار فیلم اول من بوده نمی توانستم در این زمینه چندان تلاش کنم، شاید اگر فیلم دوم یا سوم من بود، توانایی درخواست تغییر نظر را داشتم، اما نیاز به اکران این فیلم دارم. البته هنوز مجوز عمومی برای اکران دریافت نکرده ایم.

*وی در پایان صحبت های خود افزود: اگر می خواستیم از رضا کیانیان برای گیشه در فیلم استفاده کنیم، باید این شخصیت را به گونه ای دیگر نمایش می دادیم، دلیل انتخاب کیانیان در این فیلم به دلیل حضور قاضیانی بود، باید بازیگری انتخاب می شد که از نظر قدرت بازیگری به قاضیانی بخورد.

*شهرام خرازی ها منتقد فیلم نیز در رابطه با فیلم میگرن گفت: این فیلم به شدت به ادبیات وابسته است، به گونه ای که گاهی از سینما فاصله گرفته است. البته به خوبی توانسته ترسیمی از موقعیت اجتماعی در جامعه امروز باشد. بسیاری از نمادهای به کار رفته در این فیلم بسیار قابل درک بوده و داستان های فیلم کاملا به هم مرتبط است. نمایش زنانی که از نسل های مختلف هستند بسیار به خوبی نشان داده شده است. سرنوشت افراد قصه به خوبی به هم مربوط می شوند.

راد : «گیرنده» با دوربین عکاسی ساخته شد

نويسنده و کارگردان: مهرداد غفار زاده

بازيگران: سعید راد، محمدرضا شریفی‌نیا، پردیس افکاری، نیما شاهرخ‌شاهی، سیامک اطلسی، چکامه چمن‌ماه، رضا آحادی، افسانه ناصری، باقر صحرارودی، محمدرضا غفاری و با حضور میرطاهر مظلومی

خلاصه داستان فيلم:

حاج صمد راننده وانتی در شهرستان دورافتاده در کارخانه ای کار می کند که مأموریت پیدا می کند نامه های مردم که در سفر استانی رئیس جمهور جمع اوری شده به فرودگاه برساند در حین مأموریت اتفاقات گوناگونی رخ می دهد و ...

حاشيه نگاري از فيلم:

- گيرنده نخستين فيلم سينمايي مهرداد غفار زاده است.غفارزاده پيش از اين بيشتر در سينماي مستند فعل بوده است.

- فیلم سینمایی"گیرنده" که یک فیلم اجتماعی، جاد‌ه‌ای با درون‌مایه طنز است پنج بازیگر اصلی و حدود 300 بازیگر فرعی در آن نقش آفرینی خواهند کرد. فیلم‌نامه این فیلم از سوی مهرداد غفارزاده، مهرداد موفقیانی، محمدرضا باباگلی و اکبر روح نوشته شده است.

- سعيد راد بعد از سالها با گيرنده به جشنواره فجر مي آيد . او نقش حاج صمد را بازي مي كند كه قرار است نامه هاي اهالي يك روستا را به رئيس جمهور برساند سعيد راد درباره حضور در اين فيلم مي گويد: این کار فیلمنامه بسیار خوبی در قالب طنز اجتماعی دارد که می‌تواند تبدیل به یکی از آثار موفق سینمای ایران شود و پس از سال‌ها که فیلمنامه‌های متفاوتی برای بازی پیشنهاد می‌شد تصمیم گرفتم چنین نقشی را قبول کنم. نقش من در این فیلم بنام حاج صمد از کاراکتر‌هایی است که شاید ده‌ها سال یک بار هم نوشته نشود و خود فیلم هم از لحاظ بافت سینمایی می‌تواند از معدود کارهای موفق سینما باشد که بسیار پر بازیگر و پر هزینه است.

- سازندگان گيرنده در يك اقدام جالب افتتاحيه فيلم را قبل از ساخته شدنش برگزار كردند!

- آنونس گيرنده ربطي به خود فيلم ندارد و با فيلمنامه جدا در احمد آباد مستوفي فيلمبرداري شده.در این آنونس، با توجه به موضوع فیلم که عده ای می خواهند نامه های مردم به رئیس جمهور نرسد، همان آدم ها اعلام می کنند که نگذارید فیلم «گیرنده» به سینماها برسد.

- ساخت موسيقي فيلم توسط بهزاد عبدي در اوكراين انجام شده است.



*نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «گیرنده» با حضور مهرداد غفارزاده(کارگردان)، محمد قهرمانی(تهیه کننده)، سعید راد و محمدرضا شریفی نیا(بازیگران)، بهزاد عبدی(آهنگساز) و محمد باغبانی(منتقد) و محمود گبرلو(مجری و کرشناس) برگزار شد.

*مهرداد غفارزاده در ابتدای این نشست در مورد فیلم گفت: در این 25 سالی که وارد کار هنر شده ام و کارم را با داستان نویسی شروع کردم نظرم این بود که فیلم بسازم اما موقعیت ها از دست رفت تا سال 90 این فرصت فراهم شد. شاید دوره داستان نویسی من طولانی مدت بود اما هدف نهایی من ساخت فیلم بود. تکیه و اساس فیلم با سعید راد پیش می رود و من از حمایت های ایشان در ساخت فیلم بهره بردم. حساسیت های سعید راد را خیلی دوست داشتم.

*در ادامه نشست فیلم سعید راد هم با اشاره به سابقه طولانی فعالیتش در سینما اظهار کرد: این دومین کار سینمایی من پس از بازگشت به سینما است زیرا که نوع کار برایم اهمیت دارد و معمولا با وجود حجم فیلمنامه ها که باب میل نیست سخت راضی می شوم که در کاری حاضر شوم.به دو دلیل بازی در این فیلم را پذیرفتم یکی به دلیل شخصیت متفاوتی که نقش داشت و فکر می کردم پس از شخصیت چند وجهی کار بزرگ دوئل این شخصیت می تواند بافت زیبایی شناسی داشته باشد. دومین دلیل کارگردان اولی بودن غفارزاده بود. این دوازدهمین فیلمی است که من با کارگردان اولی ها کار می کنم زیرا که جذابیت داستان و نگاه اولیه با تفکرات دیگری استارت می خورد.

*راد خاطرنشان کرد: شفیع آقامحمدیان واقعا فرد دلسوزی است اما من نمی فهمم که چه اجباری است که کارگردان اولی ها با کمترین امکانات فیلم بسازند. قرار داد من با دوربین 35 نوشته شده بود چرا که کیفیت یک اثر باعث ماندگاری آن اثر می شود اما این فیلم با دوربین عکاسی فیلمبرداری شد.

*شفیع آقامحمدیان در پاسخ به انتقادات سعید راد در مورد بودجه گفت: بودجه فیلم بیش از 30 درصد به این فیلم بودجه بیشتری اختصاص یافت و استفاده از دوربین دیجیتال سلیقه کارگردان بود و این مشکل آقای راد است که عادت دارند با دوربین 35 کار کنند.

*آهنگساز فیلم «گیرنده» گفت: انتخاب سازها در این فیلم، بخاطر شخصیت های فیلم بوده است و اینکه بتواند بار معنایی طنز را القا کند.موسیقی این فیلم یک کار طنز بود؛ طنزی جدا از این معنا که بخواهد بیننده را بخنداند بلکه کاری که در دل خود یک غمی را همراه دارد.

نوحه خوانی «پرویز پرستویی» در برج میلاد /خنده عروسک در فیلم نماد عطوفت در جهان است / دیگر فیلم مذهبی نمی‌سازم


من و زیبا


نويسنده و کارگردان: فریدون حسن پور

بازيگران: پرویز پرستویی، شهاب حسینی، عمار آقایی، دریا عاشوری، صادق صفائیان، رضا ناجی، حدیث میرامینی، سیما خضرآبادی و ...
 
خلاصه داستان فيلم:
در شبی سرد و بارانی قبل از آنکه موسی به خانه برسد راحله همسر او بر اثر درد زایمان جان می سپارد موسی در تمام عمر فکر می کند که باعث مرگ راحله شده است او تمام وجود و عشق خود را پای جعفر تنها یادگار راحله می ریزد و...

حاشيه نگاري از فيلم:

- من و زيبا هشتمين فيلم بلند سينمايي فريدون حسن پور است. حسن پور فيلم هاي نشاني و وقتي همه خواب بودند را در كارنامه دارد.

- چهارمين فيلم جشنواره امسال است كه در دفتر جواد نوروزبيگي تهيه شده است.

- در اين فيلم براي اولين بار شهاب حسيني و پرويز پرستويي كنار هم بازي مي كنند.شهاب حسيني در نقش مكمل و پرويز پرستويي در نقش اصلي است.

- پرويز پرستويي با دو گريم متفاوت در اين فيلم حاضر است.

- فيلم با مضمون اجتماعي نوشته شده وقايع فيلم در شمال كشور رخ مي‌دهد و تمام صحنه‌هاي آن در شمال ايران فيلمبرداري شده است.



*نشست نقد و بررسی «من و زیبا» با حضور محمد خزاعی، امیر اسفندیاری، فریدون حسن پور کارگردان، جواد نوروزبیگی تهیه کننده، محمدرضا سکوت مدیرفیلمبرداری، نیکی نصیریان با حضور خسرو نقیبی منتقد و محمود گبرلو کارشناس برنامه برگزار شد.

*فریدون حسن پور کارگردان سینما در ابتدای نشست این فیلم، اظهار داشت: این فیلم آخرین کار من در موضوع مذهبی است، ساخت چنین فیلم هایی نه دنیا دارد و نه آخرت و همیشه در تولید آن دچار مشکل می شویم. در هنگام ساخت فیلم «وقتی همه خواب بودند» ماه ها برای تصویب فیلمنامه تلاش کردم. فیلم «من و زیبا» نیز در مرحله تصویب دچار مشکل شد. برای ساخت چنین فیلم‌هایی همیشه انرژی صرف می‌شود. چرا که برخی از افراد احساس می‌کنند که بعد از ساخت چنین فیلم هایی سوالات فلسفی پیش می آید که برای پاسخ گویی به این سوالات مشکلاتی ایجاد می‌شود.

*وی با اشاره به صدای خنده عروسک در تیتراژ فیلم، ابراز داشت: صدای خنده در تیتراژ پایانی فیلم صدای محبت بین موسی و ماریا است که می تواند نمادی از بخشندگی و عطوفت در دنیا باشد.

*حسن پور در پاسخ به این سوال که چرا داستان فیلم یک داستان تکراری با آدم های تکراری است، گفت: آدم های این سرزمین متریال، ما برای ساخت فیلم هستند، شاید برای همین است که تکراری به نظر می آیند. چنین بازی تا به حال در کارنامه کاری پرویز پرستویی نبوده و برای اولین یک نقش آرام را اجرا کرده است. از اولین فیلم تا آخرین فیلمی که ساخته ام، همیشه از بازیگران حرفه ای در کنار بازیگران آماتور استفاده کرده ام، سعی نکردم از بازیگران تنها به عنوان ستاره بودن استفاده کنم، هرچند فیلم هایی از این جنس نیازمند ویترینی از بازیگران سرشناس است.

*خسرو نقیبی منتقد این جلسه در ادامه، گفت: در رابطه با فیلم «من و زیبا» باید درباره 2 حسن پور نویسنده و کارگردان صحبت کنم، حسن پور کارگردان که همیشه نتیجه های کارهایش خوب است، بازی هنرپیشگان در این فیلم بسیار خوب است، هرچند پرویز پرستویی مثل همیشه ظاهر شد و چیز جدیدی برای گفتن نداشت، اما شهاب حسینی بسیار خوب عمل کرده است. مشکل «من و زیبا» فیلمنامه است، حسن پور در این داستان مرعوب یک ایده شده است. قصه این داستان پتانسیل تبدیل شدن به یک فیلم بلند را نداشته و نیازمند فضای بیشتری داشت.

*وی ادامه داد:متاسفانه در این فیلم، نمی توان موقعیت جغرافیایی آدم ها را پیدا کرد، به عنوان مثال پدر و مادر، ماریا در فیلم حضور ندارند، مگر اینکه صدایی از خانه موسی شنیده شود و آنها در فیلم حضور پیدا کنند.

*حسن پور در پاسخ به این اظهار نظر گفت: بخش پرداخت به خانواده ماریا و خانواده اش به اصرار حذف شد.

*«پرویز پرستویی» در فیلم سینمایی «من و زیبا» ساخته فریدون حسن پور نوحه خوانی کرد.

*سکانس های نوحه خوانی و عزاداری امام حسین(ع) جزو معدود سکانس های سینمایی است که تماشاگر را تحت تاثیر قرار می دهد.

 
زندگی خصوصی "آقا و خانم میم" نمایش داده می شود
 
 
*دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر از نمایش قطعی فیلم زندگی خصوصی "آقا و خانم میم" در سینماهای مردمی و برج میلاد در روزهای آینده خبر داد.

خزاعی افزود: طبق جدولی که روز گذشته در برج میلاد ارائه شد فقط یک سانس روز 23 بهمن ماه برای نمایش این فیلم خالی داریم و اگر بتوانیم جابجایی صورت می دهیم تا در زمان بهتری دیده شود.

وی همچنین درباره وضعیت نمایش پریناز گفت: در این ارتباط اطلاع خاصی ندارم و مشکل این فیلم به اداره کل نظارت و ارزشیابی باز می گردد و تا کنون هیچ موردی درباره نمایش این فیلم به ما اعلام نکردند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس